Leasen van een nieuwe auto

Voor- en nadelen van het leasen van een nieuwe auto, vrachtwagen of SUV

Voor- en nadelen van het leasen van een nieuwe auto bij een autodealer.

We hebben allemaal geleerd dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat waarschijnlijk ook is. Dus wat betekent dat voor die aanbiedingen die je overal geadverteerd ziet? Kunt u echt in een nieuwe Lexus, BMW of Mercedes rijden voor €350 of €400 per maand? Of zijn deze aanbiedingen te mooi om waar te zijn?

Het is een feit dat u een nieuwe auto kunt hebben met een maandelijkse betaling die zo laag is als u bereid bent te leasen. Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Leasen kan een goede optie zijn, maar het hangt sterk af van uw persoonlijke omstandigheden. Om te beslissen of een nieuwe auto leasen iets voor u is, moet u een goed begrip hebben van zowel het leaseproces als de voor- en nadelen.

Hier gaan we in op:

Leasing basics – wat de term betekent
Hoe werkt leasen?
De kilometerstand
De voordelen van een nieuwe auto leasen
De nadelen van leasen
Voor wie leasing werkt (en voor wie niet)

U kunt leasen zien als een lange termijn huur.

U zult de auto nooit bezitten, maar in ruil voor een maandelijkse betaling kunt u ermee rijden zoals u wilt. (Binnen redelijke grenzen – drag en circuit racen zijn niet goedgekeurd!)

Een leasecontract heeft een vaste looptijd, meestal 36 maanden. Aan het einde van die periode geef je de auto terug en loop je weg. In tegenstelling tot kopen, waarbij de auto aan het einde van de leentermijn van jou is, bezit je aan het einde van een leasecontract niets. Maar u hebt waarschijnlijk wel minder per maand betaald dan bij een traditionele aankoop.

Voordat u begint met het lease- of aankoopproces van een auto. U wilt er nog steeds zeker van zijn dat u de laagste nieuwe autoprijs betaalt die beschikbaar is voor het voertuig dat u wilt gaan rijden.

Een nieuwe auto leasen

Weet u nog dat auto’s in de eerste drie jaar 40 tot 60% van hun waarde verliezen? Als je een auto least, betaal je voor die waardevermindering. U betaalt niet voor de restwaarde van de auto omdat u hem aan het einde van de leaseperiode terugbrengt naar de dealer. Dit is wat uw maandelijkse betaling verlaagt in vergelijking met kopen.

Laten we eens kijken naar een vereenvoudigd voorbeeld. Stel, je hebt een smart coupé uitgekozen die €30.000 kost. Na drie jaar en 50% afschrijving zal hij $15.000 waard zijn. Dus over de driejarige leaseperiode hoeft u alleen maar die €15.000 terug te betalen.

Natuurlijk is het niet zo eenvoudig. De leasemaatschappij (die in feite het voertuig namens u koopt en bezit) financiert in feite uw gebruik van de auto, dus u betaalt rente over de afschrijvingskosten. En daarnaast, zullen ze waarschijnlijk nog een paar andere kosten toevoegen. Typisch deze €30,000 coupe kost rond de €475 per maand om te leasen. Daar komt nog bij dat in de meeste staten omzetbelasting moet worden betaald over de maandelijkse factuur.

U kunt de maandelijkse kosten verlagen door een aanbetaling te doen. In ons voorbeeld, als u € 3.000 aanbetaalt, betaalt u € 12.000 over 36 maanden. Voeg rente toe en u komt uit op ongeveer € 385 per maand.


 

Auto Verkopen? In 24 uur Het Beste Bod! [TIP]

Auto verkopen? Direct geld! Ook schadewagens en bestelwagens.

Zonder gedoe gratis online uw auto verkopen, en wel binnen 1 dag! Bovendien wordt de auto vaak de volgende dag al opgehaald en beschikt u direct over cash (of betaling per bank). Verkopen is bij ons 100% gratis en vrijblijvend!

Bel ons op +32 (0)3 293 26 08